Gradonačelnik Loznice apelovao na građane da se vakcinišu

Imajući u vidu veliki značaj imunizacije u cilju suzbijanja epidemije virusa kovid-19 u organizaciji lokalne samouprave i Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ ove sedmice počela je vakcinacija starijih sugrađana u seoskim mesnim zajednicama, a gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednica Skupštine grada Milena Manojlović Knežević, koji su zajedno sa svojim saradnicama pokrenuli ovu inicijativu primili su danas drugu dozu kineske vakcine i ličnim primerom pokazali značaj vakcinacije u borbi protiv korone.

– Osećam se odlično. Primio sam drugu dozu kineske vakcine i ovo je prilika da po ko zna koji put iskažem ogromnu zahvalnost zaposlenima u zdravstvu na profesionalnom odnosu i na naporima kako bi nas zaštitili od virusa kovid-19. Pozivam sve naše sugrađane da se vakcinišu. Moramo ceniti napore koje čine zdravstveni radnici, s druge strane napore naše države na čelu sa predsednikom, koji su uspeli da obezbede dovoljne količine više vrsta vakcina tako da smo u samom vrhu ne samo u Evropi već i svetu kada je u pitanju broj onih koji su primili vakcine u odnosu na ukupan broj stanovnika.Takođe smo svakako među prvima i u Evropi i u svetu gde naši građani imaju mogućnost čak da se i opredeljuju da li će primiti jednu, drugu, treću ili četvrtu vrstu vakcine – poručio je gradonačelnik Petrović.

Kako je rekao, ideja o vakcinaciji u seoskim područjima naišla je na odličan prijem kod zaposlenih u lozničkom domu zdravlja.

– Imamo ekipe zdravstvenih radnika koje to izuzetno rade po mesnim zajednicama, po ambulantama i zdravstvenim stanicama. Mi smo tu da omogućimo čak i prevoz starijih sugrađana ukoliko nisu u situaciji ili nema niko da ih doveze do zdravstvene stanice tako da to zaista funkcioniše odlično – naglasio je Petrović.

Gradonačelnik Vidoje Petrović podsetio je i da je neophodno da se građani pridržavaju svih uputstava Kriznog štaba Republike Srbije i zdravstvenih radnika – propisane fizičke distance, korišćenja zaštitnih sredstava, a pre svega maski, održavanja lične higijene i ostalih mera.