Lekari lozničkog Doma zdravlja i Opšte bolnice neumorni u borbi sa korona virusom – Budimo odgovorni, poštujmo mere!

Prema najnovijim podacima naših zdravstvenih ustanova moglo bi se reći da korona virus ne posustaje. U trijažnoj ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije lozničkog Doma zdravlja tokom proteklog vikenda pregledano je 411 građana sa akutnim respiratornim tegobama.

Tokom proteklog vikenda pregledano je 411 građana sa akutnim respiratornim tegobama/ Foto: RTV Podrinje

Prvi put se javilo 162 sugrađana sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku Opšte bolnice primila je 195 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća. Dijagnostikovana je 51 nova pneumonija, dok su 72 osobe upućene infektologu na dodatni pregled.

U infektološkoj ambulanti je pregledano 137 građana, na prisustvo korona virusa testirano je ukupno 237, dok je na bolničkom lečenju trenutno 89 kovid pacijenata. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je 6 osoba, dok su, nažalost, dve osobe tokom jučerašnjeg dana preminule.

Iz zdravstvenih ustanova apeluju na građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera i ističu značaj imunizacije u brobi protiv ove globalne pošasti.

Podsetimo, na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja u Loznici od početka imunizacije prvom dozom je vakcinisano 13.102 osobe, dok je drugom dozom vakcinisano 8.902 građana.