Gradsko veće usvojilo Program razvoja turizma Loznice za naredne 4 godine

Jedinstvenim izjašnjavanjem članovi Gradskog veća su prihvatili i utvrdili predlog Odluke o usvajanju Programa razvoja turizma grada Loznice u naredne četiri godine. Reč je o dokumentu koji je pripremila Turistička organizacija grada, čiji je integralni deo i akcioni plan koji je ocenjen kao odlična pretpostavka za dalje osnaživanje trećeg stuba ekonomskog razvoja grada.

Zasedanja Gradskog veća u Loznici od 9. marta 2021. godine (Foto: Grad Loznica)


Loznica ima bogato geografsko podneblje za stvaranje jedinstvenog turističkog proizvoda kroz sveobuhvatni plan daljeg unapređivanja turizma pa je ukazano na poseban značaj stvaranja jake baze ljudskih resursa u ovoj grani privrede. Pri tome se naglašava dalja podrška Gradske uprave na osnaživanju kadrovskih potencijala kroz organizovanje i finansiranje edukacija za licencirane vodiče i animatore, dalju sertifikaciju turizmologa i podsticaje na unapređivanju smeštajnih kapaciteta.
Izneto je zalaganje za podršku esnafskim udruženjima koja su do sada ostvarila zapaženu ulogu u animaciji turizma Loznice pa će u budućnosti biti prepoznatljiva i dostupna u oblasti manifestacionog turizma kroz Esnafski dan.
Uz ovaj dokument za skupštinsko izjašnjavanje prosleđeni su i utvrđeni predlozi odluka o izradi planova generalne regulacije za naseljena mesta Banja Koviljača, Lešnica, Loznica i stambeno-poslovnog kompleksa u ulici Filipa Kljajića.
Gradsko veće je prihvatilo informaciju Odeljenja za privredni i lokalni ekonomski razvoj o stepenu realizovanih aktivnosti u protekloj godini.
Jedinstvena je ocena da su javna preduzeća odgovornim pristupom svim zadacima ostvarila održivost radnog procesa i pored ekonomskih teškoća usled pandemije.
Razmatran je predlog Odluke o pristupanju i izradi plana razvoja grada Loznice od 2022. do 2028. godine koji odražava kontinuitet sa strategijom razvoja grada u proteklih 10 godina. Reč je o poduhvatu kroz koji će u narednih 12 meseci biti unete razvojne projekcije dalje gradske ekonomije, infrastrukture, privrede, saobraćaja i sveukupnog društvenog razvoja.
Usvojen je deklaracija o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima u gradu Loznici i prihvaćen izveštaj Saveta za bezbednost saobraćaja u prošloj godini.