Ministarka pravde u nenajavljenoj poseti Osnovnom sudu u Loznici

Ministarka pravde Srbije, Maja Popović, danas je bila u Loznici povodom nerazjašnjene saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Ivanka Mićić. Napominjemo da lokalni mediji nisu bili obavešteni o poseti ministarke pravde i nismo imali priliku da zabeležimo taj dogadjaj i ovim putem prenosimo Tanjugovu informaciju.

Ministarka pravde Maja Popović danas je u Loznici nakon sastanka sa nadležnim pravosudnim organima, izjavila da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara stradala žena iz okoline Loznice.

“Do sada, po svim izvrštajima i pokazateljima nije napravljena nijedna greška, niti je povređen zakon ni u jednom smislu”, naglasila je Popović u kontekstu uznemirenja građana povodom te nesreće, zbog koje je pre tri dana uhapšen 36-godišnji muškarac iz Loznice.

Ministarka je ukazala da je u Osnovnom sudu u Loznici danas održan sastanak povodom uznemirenja građana koji tvrde da postoje određene okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda. Sastanku su prisustvovali predsednica Osnovnog suda u Loznici, predsednik Višeg suda u Šapcu i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, kao i postupajući tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, Viši tužilac u Šapcu i Apelacioni tužilac iz Novog Sada, prenela je ministarka u izjavi za Tanjug nakon sastanka.

“Mojim obraćanjem želim da pokažem da je Vlada Srbije na terenu sa svojim građanima, kako bi svim građanima pokazali da smo odlučni u borbi i da ne postoje zaštitćeni od bilo kog krivičnog dela i da niko u Srbiji neće biti amnestiran zbog njegove partijske pripadnosti ili njegovog finansijskog stanja”, poručila je Popović.