Šta kažu iz lozničkog tužilaštva, dokle se stiglo u istrazi nesreće u Tršiću?

Loznička javnost je danima uznemirena zbog tragičnog događaja koji se desio 28. januara kada je u saobraćajnoj nesreći život izgubila jedna ženska osoba a vozač pobegao sa lica mesta. Tim povodom, RTV Podrinje je od lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva zatražila informacije o tom dogadjaju i odgovor na pitanje dokle se stiglo u istrazi.

Od Tužilaštva smo dobili saopštenje koje prenosimo u celosti:

„U vezi saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 28.01.2021 .godine u mestu Voćnjak, u kojoj je učestvovalo NN vozilo, kojim je upravljalo NN lice, u kojoj saobraćajnoj nezgodi je smrtno stradala jedna ženska osoba čiji su inicijali I.M. (1959.godište), Osnovno javno tužilaštvo iz Loznice izdaje saopštenje da je u toku predistražni postupak tokom kojeg se preduzimaju sveobuhvatne aktivnosti od strane OJT Loznica i Policijske stanice u Loznici, u cilju utvrđivanja identiteta 1-P-T izvršioca i prikupljanja materijalnih dokaza radi procesuiranja izvršioca krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 Krivičnog zakonika.

U cilju interesa istrage OJT Loznica nije u mogućnosti da pruži detaljnije informacije u vezi ovog događaja, te molimo javnost za razumevanje. Nakon prikupljanja pouzdanih dokaza javnost će biti blagovremeno obaveštena.“