Javni pozivi za tri programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima

Ministarstvo privrede Republike Srbije objavilo je javne pozive za tri programa podrške, mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu za koje je ukupno u ovoj godini opredeljeno 450 miliona dinara. Sva tri javna poziva su otvorena dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Objavljeni su javni pozivi za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finasijsku podršku za početnike u poslovanju u 2021. godini, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finasijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2021. godini i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Programe sprovode Ministarstvo privrede i Fond za razvoj, a predstavljaju kombinaciju bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda. Zainteresovani za javne pozive iz Loznice i susednih opštine sve informacije u vezi sa aktuelnim programima mogu dobiti u Regionalnoj razvojnoj agenciji Podrinja Podgorine i Rađevine, sa sedištem u Loznici. Takođe, sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu pronaći i na internet strani Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs i  Fonda za razvoj: www.fondzarazvoj.gov.rs.