Postavljene zaštitne ograde u blizini škola

Na inicijativu gradonačelnika Loznice, Vidoja Petrovića, a u cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, prvenstveno dece, pored Tehničke i SŠ Sveti Sava, kao i OŠ Vuk Karadžić, postavljene su zaštitne ograde.

Postavljanje zaštitnih ograda u blizini osnovnih i srednjih škola samo je jedna od aktivnosti koje grad Loznica radi kako bi se bezbednost učenika podigla na viši nivo.

Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić vidno zadovoljan realizacijom ovog značajnog posla, u izjavi za lozničke medije, je poručio da je ideja gradonačelnika Loznice da se zaštitna ograda postavi pored svih škola koje se nalaze u blizini frekventnih saobraćajnica. Vodeći računa o bezbednosti učenika ranije su u blizini OŠ Vuka Karadžić postavljena dva elektronska portala, kao upozorenje vozačima o blizini zone škole, a nedavno su postavljena i dva ležeća policajca – rekao je Đokić i dodao da je u planu postavljanje zaštine ograde pored Ekonomske škole.

Da grad vodi odgovornu politiku kada je u pitanju bezbednost dece, između ostalog, potvrđuje i ugradnja video nadzora u školskom parku. Kako je video nadzor postavljen pre 12 godina, pomoćnik gradonačelnika je najavio da bi trebalo da bude raspisan javni poziv za njegovu obnovu i nabavku novih kamera. Kako je rečeno, planirano je da u užem i širem delu grada bude postavljeno više od 100 kamera.

Zaštitna ograda za veću bezbednost đaka (Foto: Grad Loznica)
U planu postavljanje zaštine ograde pored Ekonomske škole