Ministar Stefanović obišao kasarnu „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas rekonstruisane objekte u kasarni “Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici.

Ministar Stefanović obišao kasarnu „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici
(Foto: Ministarstvo odbrane)

Ministar Stefanović poručio je da je obnova te kasarne veoma važan projekat i da će u naredne dve godine, kako je planom predviđeno, biti završena kompletna rekonstrukcija i izgradnja ove kasarne, objekata za smeštaj vojnika, komande i svih pratećih objekata koji će omogućiti da ovo bude jedan moderan pešadijski bataljon u skladu sa svetskim standardima.

– Danas smo razmatrali šta sve možemo da učinimo kako bi dodatno stimulisali mlade da odaberu vojničku profesiju. Pored povećanja plata koja su dogovorena sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, značajnu ulogu u tome imaće i poboljšanje uslova rada, poput izgradnje ovakve moderne kasarne – ocenio je ministar odbrane.

Ministar se zahvalio, ovom prilikom, gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću na podršci koju je lokalna samouprava pružila tokom dosadašnjih radova u kasarni.

– Ovo je veoma važan projekat, zato što hoćemo da ovde u Loznici imamo jedan deo naše vojske i da razvijamo našu vojsku u svim delovima zemlje. Cilj nam je da povećavamo naše kapacitete, ali i da kroz zapošljavanje u vojsci popunjavamo njene resurse – istakao je ministar Stefanović.

Nakon referisanja komandanta Prve brigade brigadnog generala Zorana Naskovića, ministar Stefanović je obišao objekte za smeštaj u toj kasarni, kao i objekte na kojima je do sada izvršena rekonstrukcija.

Obilasku su prisustvovali i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Vladeta Baltić, načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Srđan Petković, načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Radmilo Kravić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Kasarna u Loznici inače sada nosi ime „Podnarednik Momčilo Gavrić“, umesto prethodnog imena „Klupci“, u znak sećanja na najmlađeg podnarednika srpske vojske u Prvom svetskom ratu, koji se kao osmogodišnji dečak priključio Šestom artiljerijskom puku Drinske divizije, navodeno je na sajtu Ministarstva odbrane.