Zaključak Štaba: Stanje složeno, sistem funkcioniše

Gradski štab za vanredne situacije danas je razmatrao informacije o trenutnom stanju u vezi sa zarazom virusa Covid 19 na teritoriji grada Loznice.

COcenjeno je da je stanje složeno ali sistem funkcioniše u svim segmentima. U Loznici je evidentan blagi pad broja lica za koja je utvrđeno da su pozitivni na virus Korone, ali je zdravstveno stanje pacijenta na bolničkom lečenju i dalje teško, ulažu su veliki napori zdravstvenih radnika za njihov oporavak. Pored Gradske uprave, Policijske stanice u Loznici, komunalne inspekcije i komunalne milicije aktivnu podršku daju organizacija Crvenog krsta i preduzeća.

Od danas su kao i u celoj Srbiji, tako i u Loznici, na snazi nove mere Vlade Srbije za sprečavanje i suzbijanje epidemije. Reč je o skraćenom radnom vremenu restorana, ugostiteljskih objekata, klubova, kladionica i drugih objekata do 18 časova, zatim obavezne upotrebe zaštitne opreme, zabrane javnih okupljanja za više od pet lica u zatvorenom prostoru.
Omogućen je rad od kuće za zaposlene gde to proces rada dozvoljava, kao što je i naložena obaveza za nošenje maski u vozilima javnog prevoza i ograničenog broja putnika. Predstavljene su sve propisane mere Vlade Srbije uz zaključak da će kontrola njihove primene u Loznici početi već ove večeri, jer je to danas naloženo svim gradskim organima i službama.

Gradski štab je usvojio predlog godipšnjeg plana rada ovog štaba u narednoj godini i uputio na usvajanje Gradskom veću i Skupštini.