POZIV GRAĐANIMA ZA UČEŠĆE U KREIRANJU BUDŽETA ZA 2021. GODINU

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, uputio je poziv sugrađanima da se uključe u kreiranje budžeta za narednu godinu tako što svoje predloge mogu poslati na elektronsku poštu Gradske uprave: projekti@loznica.rs

Namera gradonačelnika je da se čuje glas građana u želji da se zajednički nastavi ubrzan razvoj Loznice u svim oblastima – Naša Loznica je grad istorije, ali i budućnosti, mladosti koja nadolazi i daje nam nadu- grad uspešnih i priznatih ljudi koji postižu sjajne rezultate u različitim oblastima. Danas je Loznica moderan grad na zapadu Srbije, koji sa ponosom neguje istorijsko i kulturno nasleđe svojih predaka, ali se istovremeno ubrzano razvija, ide napred i gradi budućnost, čekajući svoje nove velikane. Za naš grad su poslednje dve godine bile zaista značajne iz mnogo razloga. U svim aspektima života započete su značajne investicije, a Loznica je doživela velike urbanističke i investicione promene, neke i od nacionalne važnosti. Višegodišnji predani rad na ostvarivanju vizije, da Loznica postane lider zapadne Srbije i jedan od deset najrazvijenih gradova u Srbiji, počeo je da dobija ozbiljne temelje i konture.
Odgovorna politika koju smo vodili prethodnih godina vidljiva je danas u svakom segmentu društvenog života i na svakom koraku u Loznici – u putnoj, komunalnoj, ekonomskoj i energetskoj infrastrukturi, ali i u sprovođenju aktivnih mera u oblasti socijalne politike, obrazovanja, zdravstva, kulture, podrške privrednicima i poljoprivrednicima. Izgrađene su nove fabrike i otvorena nova radna mesta. Uveliko se rekonstruiše i oprema bolnica, izgrađena su elektro – energetska postrojenja (trafostanice), izgrađeni novi i rekonstruisani postojeći putevi, urađena gasifikacija, proširena vodovodna i kanalizaciona mreža, obnovljene škole, izgrađena nova obdaništa i nove sportske dvorane, bazeni, sportski tereni, te Loznica danas ima novo lice – navodi Petrović i dodaje da je budžet grada Loznice uvek razvojni i projektno orijentisan, a da se planirana sredstva namenski troše uz domaćinski i odgovoran odnos u trošenju novca.

-Uvek smo bili otvoreni za ideje sugrađana, stvarajući čvrsto partnerstvo između privatnog, javnog i civilnog sektora u lokalnoj zajednici, kako bismo izgradili jaku Loznicu, u kojoj će svako imati svoju šansu i svoju budućnost. I ove godine želimo da i vi učestvujete u kreiranju budžeta za 2021. godinu i da zajednički nastavimo da gradimo i radimo za našu Loznicu, za našu decu. Želimo da čujemo i vaš glas jer smo sigurni da nam je svima Loznica uvek na prvom mestu .Svi predlozi će biti razmatrani, objaviće se oni predlozi koji su prihvaćeni, neki će se odmah uvrstiti u budžet, neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti. Da zajedno nastavimo da gradimo i radimo za Loznicu – navodi se u pozivu sugrađanima gradonačelnika Loznice.