Volonteri Štaba za vanredne situacije grada Loznice, uz primenu svih preporučenih preventivnih mera zaštite od korona virusa, počeli su veliku akciju podele paketa na kućnu adresu, u 56 mesnih zajednica, svim penzionerima sa nižim primanjima.
Izdvajanjem značajnih budžetskih sredstava, uz podršku dela privrednika obezbeđeno je 12 952 pakata pomoći, koji sadrže osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu, maske i rukavice, kao i liflet “Porodični plan zaštite od korona virusa – KOVID-19“.
Gradonačelnik Loznice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Vidoje Petrović obišao je distributivni centar u Ustanovi za fizičku kulturu (UFK) „Lagator“, gde volonteri pakuju i odakle se dalje vrši distribucija paketa.
– Potrebno je da i u narednim danima ostanemo solidarni i odgovorni i da zajednički izdržimo period pred nama kako bi posledice epidemije bile što je moguće manje – rekao je Petrović i naglasio da su građani Loznice do sada pokazali visok stepen odgovornosti.

Prema informaciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na teritoriji grada Loznica u registru je 11 263 penzionera sa mesečnim primanjima do 25 000 dinara.
Podsećamo, u protekloj sedmici podeljeno je 1689 paketa pomoći najugroženijim građanima na čitavoj teritoriji grada, a prema evidenciji i preporuci Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Saveta mesnih zajednica.

PODELI