Loznica pomaže penzionerima sa primanjima do 25 000 dinara

Volonteri Štaba za vanredne situacije grada Loznice, uz primenu svih preporučenih preventivnih mera zaštite od korona virusa, počeli su veliku akciju podele paketa na kućnu adresu, u 56 mesnih zajednica, svim penzionerima sa nižim primanjima.
Izdvajanjem značajnih budžetskih sredstava, uz podršku dela privrednika obezbeđeno je 12 952 pakata pomoći, koji sadrže osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu, maske i rukavice, kao i liflet „Porodični plan zaštite od korona virusa – KOVID-19“.
Gradonačelnik Loznice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Vidoje Petrović obišao je distributivni centar u Ustanovi za fizičku kulturu (UFK) „Lagator“, gde volonteri pakuju i odakle se dalje vrši distribucija paketa.
– Potrebno je da i u narednim danima ostanemo solidarni i odgovorni i da zajednički izdržimo period pred nama kako bi posledice epidemije bile što je moguće manje – rekao je Petrović i naglasio da su građani Loznice do sada pokazali visok stepen odgovornosti.

Prema informaciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na teritoriji grada Loznica u registru je 11 263 penzionera sa mesečnim primanjima do 25 000 dinara.
Podsećamo, u protekloj sedmici podeljeno je 1689 paketa pomoći najugroženijim građanima na čitavoj teritoriji grada, a prema evidenciji i preporuci Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Saveta mesnih zajednica.