-Loznica je grad koji ima budućnost i ljude koji umeju da prepoznaju šansu, koji su u stanju da se postave iznad onog sitnog i nebitnog, koji su u stanju da vide. Upravo u tim ljudima leži budućnost ovog kraja – poručio je ministar pravde Nikola Selaković na svečanosti upriličenoj u Vukovom domu kulture povodom Dana grada.
On je u ime premijera i svih članova Vlade Srbije čestitao Lozničanima 149. administrativni rođendan ističući da je pre sto godina ovaj kraj doživeo neke od najtežih trenutaka koje su Srbi u svojoj istoriji mogli da iskuse.
Na svečanosti je gradonačelnik Vidoje Petrović uručio najviša gradska priznanja pojedincima i kolektivima a Povelja grada ove godine dodeljena je italijanskoj regiji Emilija Romanja, koja već nekoliko godina pomaže omladinskom centru u Loznici. Plakete grada dobili su gradska organizacija Crvenog krsta, preduzeće „Eko-tim“, 246. bataljon ABH odbrane iz Kruševca, Aleksandra Crvendakić, košarkašica iz Loznice, Branislav Backović, majstor fotografije FSS, Mićo Vukić, humanitarac iz Švajcarske, poljoprivredno gazdinstvo Mila Filipovića iz Kozjaka, književnik Janko Vujinović i Marija Milutinović, maturantkinja Gimnazije „Vuk Karadžić“.

PODELI